Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Οι φυλές που αγαπούν περισσότερο το νερό !

 

 Σε πολλούς σκύλους αρέσει να κολυμπούν και πολλοί από αυτούς πραγματικά το απολαμβάνουν !

Υπάρχουν όμως κάποιοι σκύλοι ,οι οποίοι μοιάζει να γεννήθηκαν κολυμβητές ,κάτι που φαίνεται να είναι αλήθεια αφού έχουν την αγάπη για το νερό μέσα στο γονίδιο τους.
Είναι φυλές που εκτράφηκαν για να εργάζονται  κοντά στο νερό και κουβαλούν μέσα τους μια ιδιαίτερη αγάπη για το υγρό στοιχείο !
Με την πάροδο του χρόνου οι ικανότητες τους κι η αγάπη τους για το νερό συνδιάστηκαν και αποτέλεσαν με την προσφορά τους  μοναδικούς βοηθούς και συντρόφους του ανθρώπου .

Είναι οι πιο δεινοί κολυμβητές του κόσμου των σκύλων και είναι όλοι τους μοναδικοί
 κι αξιοθαύμαστοι !

 


 Poodle

 Το όνομα του  Poodle προέρχεται από το γερμανικό ρήμα puddeln που σημαίνει ..πλατσουρίζω στο νερό και  φυσικά το όνομα του τα λέει όλα !
Ο κομψός Γάλλος ευγενής  με την εκκεντρική συχνά εμφάνιση , είναι ένα πραγματικά πολυτάλαντο πλάσμα κι ένας αληθινά εκπληκτικός κολυμβητής !
Αναμφισβήτητα ένας από τους πιο έξυπνους σκύλους στον πλανήτη,με μια γοητευτική ,χαρούμενη και ζωηρή προσωπικότητα που ξέρει να κλέβει την παράσταση όπου κι αν  βρίσκεται.
Διαπρέπει σε αθλητικές δραστηριότητες,σε διαγωνισμούς υπακοής ,σαν ανιχνευτής τρούφας και είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς και αγαπημένους σκύλους συντροφιάς !
Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να κάνει ένα Poodle !
Πατρίδα του είναι η  Γαλλία και εκτράφηκε αρχικά  σαν  κυνηγός υδρόβιων πουλιών και σκύλος επαναφοράς θηραμάτων,αλλά η ιδιαίτερη νοημοσύνη του και η γοητευτική του προσωπικότητα κέρδισαν  σύντομα την εύνοια των βασιλέων και λίγο αργότερα και τις καρδιές όλου του κόσμου.
Παραμένει πάντα ένας μοναδικός κολυμβητής και λατρεύει το νερό.

 

 


 Labrador Retriever 
Μία ακόμα διάσημη και πολυαγαπημένη φυλή που λατρεύουν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο,βρίσκεται στη λίστα με τους καλύτερους κολυμβητές!
Το αξιαγάπητο  Labrador Retriever  με τον υπέροχο χαρακτήρα ,είναι ένας φιλικός,πράος αλλά ταυτόχρονα χαρούμενος και πολύ έξυπνος σκύλος που μπορεί να καταφέρει σχεδόν τα πάντα ,ενώ ταυτόχρονα είναι ένας μοναδικός σύντροφος και εξαιρετικός ,οικογενειακός σκύλος.
Ανάμεσα στις πολλές δεξιότητες του είναι και η κολύμβηση,την οποία κυριολεκτικά απολαμβάνει.
με όλη του την καρδιά !
Το  Labrador Retriever  είχε αρχικά εκτραφεί για το κυνήγι των υδρόβιων πουλιών και αν στις μέρες μας αποτελεί έναν  καταπληκτικό σύντροφο ,θεραπευτή ,διασώστη,αστυνομικό σκύλο και τόσα άλλα,το κολύμπι και το νερό εξακολουθεί να είναι για εκείνο πάντα από τις πιο μεγάλες του αγάπες !




Newfoundland

Ο αξιολάτρευτος  αυτός γίγαντας  είναι ιδιαίτερα  ξεχωριστός,δημοφιλής και γνωστός για τις εξαιρετικές κολυμβητικές του ικανότητες ! 
Το Newfoundland διαθέτει μεγάλη δύναμη,ανθεκτικότητα,ισχυρή κατασκευή και μεγάλο μέγεθος και ταυτόχρονα έχει μια ήρεμη ,υπομονετική και γλυκιά προσωπικότητα .
Διαθέτει επίσης ισχυρό ένστικτο επιβίωσης,έχει μεγάλη χωρητικότητα πνευμόνων και είναι ικανό να κολυμπήσει ακούραστα μεγάλες αποστάσεις.
Είναι επίσης πρόθυμο,προστατευτικό ,φιλικό και γεμάτο αυτοπεποίθηση.
Όλες οι παραπάνω ιδιότητες του οδήγησαν στο να χρησιμοποιηθεί  από νωρίς  σαν ένας εξαιρετικός σκύλος διάσωσης στο νερό και όχι άδικα έγινε ένας από τους πιο διάσημους κολυμβητές του κόσμου των σκύλων.

 


Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Ο όμορφος ,δραστήριοςκαι ζωηρός  Nova Scotia Duck Tolling Retriever είναι ένας πραγματικά υπέροχος κολυμβητής !
Γεμάτος ενέργεια,χαρούμενη διάθεση,ευελιξία ,εξυπνάδα και ταχύτητα ,εκτράφηκε αρχικά για το υδρόβιο κυνήγι και όπως λέει και το όνομά του ,ο ρόλος του ήταν να παρασύρει  και κατόπιν να φέρει τις πάπιες και τα άλλα πουλιά στον κυνηγό από το νερό.
Διασκεδάζει απίστευτα με όλες τις δραστηριότητες μέσα στο υγρό στοιχείο.
 
 
 

Portuguese Water Dog

'Ενας πραγματικά πανέξυπνος και αθλητικός σκύλος γεμάτος ιδιαίτερες ικανότητες και φυσικά μοναδικός κολυμβητής.
Στην πατρίδα του την Πορτογαλία λόγω της ιδιαίτερης κολυμβητικής του ικανότητας οι ψαράδες το χρησιμοποιούσαν ώστε να ...οδηγεί τα ψάρια προς τα δύχτια τους ώστε να τα πιάσουν.
Επίσης για να μεταφέρει από και προς τις βάρκες τους εξοπλισμό  που χρειάζονταν για το ψάρεμα και να τους βοηθάει. 
Πρόκειται για ένα πραγματικά έξυπνο κι εργατικό σκύλο που του αρέσει να βοηθάει και να βρίσκεται όσο μπορεί κοντά στο αγαπημένο του στοιχείο το νερό.

 

Chesapeake Bay Retriever 

Έχοντας πατρίδα του τον κόλπο του  Chesapeake στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ ο υπέροχος αυτός σκύλος
εκτράφηκε αρχικά για να εργάζεται και να μπορεί να ανταπεξέρχεται  στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της περιοχής  Chesapeake.
Δυνατό,ανθεκτικό,,δραστήριο,γρήγορο,ιδιαίτερα ευέλικτο και προσαρμοστικό είναι ένας εξαιρετικός κολυμβητής με πολλά ταλέντα .
Αγαπά ιδιαίτερα τη φύση,τη δράση και την περιπέτεια και τα απολαμβάνει όλα στο έπακρο.


 Boykin Spaniel

Ενας ακόμα φανταστικός κολυμβητής  από τον Αμερικανικό Νότο είναι το   Boykin Spaniel! 
Δραστήριο,ζωηρό,ευκίνητο,πρόθυμο και πάντα σε ετοιμότητα να σας ακολουθήσει στη δράση και την περιπέτεια ,διαθέτει εξαιρετικές ικανότητες και στο κολύμπι ,ενώ λατρεύει τις αποδράσεις μαζί σας στη φύση.
Είναι αξιαγάπητο,φιλικό,και με εύθυμο χαρακτήρα και γίνεται υπέροχος οικογενειακός σύντροφος για δραστήριους ανθρώπους.

 


English Setter

Το  English Setter είναι χωρίς αμφιβολία ένας αληθινός Sir (Κυρίος)του κόσμου των σκύλων με την αριστοκρατική του εμφάνιση ,την κομψότητα και τη γεμάτη  ευγένεια προσωπικότητα του.
Αυτός ο πανέμορφος σκύλος με την ενεργητική ,φιλική και χαρούμενη φύση,είναι επίσης κι ένας αληθινά υπέροχος κολυμβητής !
Η αρχική του χρησιμότητα ήταν κυνηγός πουλιών και  οι μεγάλες τους αποδόσεις στο υδρόβιο κυνήγι ,
φανερώνουν πως εκτός από ένας μαγικός σκύλος ,είναι κι ένας αθλητής - κολυμβητής με μοναδικές
ικανότητες.

 

Spanish Water Dog

Το  Spanish Water Dog είναι ένας πολυτάλαντος σκύλος που ταυτόχρονα όπως λέει και το όνομα του είναι κι ένας απίστευτος κολυμβητής !
Το  Spanish Water Dog είναι μια αρχαία φυλή που εκτράφηκε για να κυνηγά  τόσο στην στεριά όσο και στο νερό.
Εξαιρετικά πρόθυμο,συνεργάσιμο,έξυπνο και αποτελεσματικό,αγαπά την εργασία και του αρέσει να προσφέρει και να φαίνεται χρήσιμο.
Αθλητικό ,δραστήριο ,ακούραστο και ανθεκτικό,όταν βρίσκεται στο νερό ,σίγουρα βρίσκεται στο στοιχείο του.


Carly Coated Retriever

Το  Carly Coated Retriever είναι από τις παλαιότερες φυλές επαναφοράς.
Ιδιαίτερα έξυπνο,δυνατό και με μεγάλη ευελιξία είναι ένας εξαιρετικός κολυμβητής αντοχής.
Πρόκειται για μια αγαπημένη κυνηγετική φυλή με πολλαπλά ταλέντα που συνδιάζει την τόλμη και την
γενναιότητα και την δύναμη.
Μπορεί να κολυμπήσει στα πιο παγωμένα νερά χωρίς δισταγμό κι είναι πάντα ένας αθεράπευτος λάτρης της περιπέτειας.


 


 American water Spaniel

Μικρός,κομψός και δεινός κολυμβητής ,,ο σπάνιος αυτός σκύλος είναι φτιαγμένος για να εργάζεται στο νερό σε όλες τις συνθήκες ,κάνοντας στην κυριολεξία τα πάντα.
Μπορεί να κυνηγήσει μεγάλες αποστάσεις,μέσα σε ,παγωμένα νερά, ,νερά που έχουν εμπόδια ,και να τα καταφέρει θαυμάσια σε όλα.
Το μέγεθος του είναι ιδανικό και τον βοηθάει τόσο στην κολύμβηση όσο και στο να παραμένει επάνω σε μικρές βάρκες ή κανό.
 
 

 


Otterhound

Άλλος ένας δεινός κολυμβητής είναι το Otterhound !
Το Otterhound είναι ένας μεγάλος,παιγνιδιάρης,στοργικός,χαρούμενος και γεμάτος χιούμορ σκύλος με εξαιρετικές κολυμβητικές ικανότητες.
Εκτράφηκε αρχικά για το κυνήγι της ενυδρίδας κι αυτό από μόνο του λέει πάρα πολλά για τις ικανότητες του στο κολύμπι.
Διαθέτει διπλό μανδύα  ,μεγάλη ευκινησία και ευελιξία στο νερό ,δύναμη και αντοχή  και η κατασκευή των πελμάτων του τον βοηθά ιδιαίτερα στο κολύμπι.
Έχει μια πολύ χαρούμενη,δραστήρια και ζεστή προσωπικότητα και κάποιοι τον αποκαλούν κλόουν της κυνηγετικής ομάδας.


Flat coated Retriever

 Το πανέμορφο Flat coated Retriever με την υπέροχη φιλική προσωπικότητα και την δραστήρια,χαρούμενη και περιπετειώδη φύση είναι ένας μοναδικός κολυμβητής!
Αν και σήμερα αποτελεί έναν εξαιρετικό σύντροφο και αγαπημένο οικογενειακό σκύλο,εκτράφηκε
αρχικά για να κυνηγάει τόσο σε χερσαίο έδαφος όσο και στο νερό με την ίδια επιτυχία.
Ο μακρύς όμορφος μανδύας του χρησίμευε σαν προστασία από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Ο δοτικός,χαρούμενος και φιλικός χαρακτήρας του σύντομα το έκαναν έναν εξαιρετικό σύντροφο και αγαπημένο σκύλο.

 



 Irish Water Spaniel

Το   Irish Water Spaniel είναι μία από τις μεγαλύτερες φυλές της οικογένειας των Spaniel. 
Ταυτόχρονα είναι και από τις παλαιότερες κυνηγετικές φυλές.
Διαθέτει ιδιαίτερο υδατοαπωθητικό  μανδύα ,είναι ανθεκτικό,πολύ ευέλικτο,πρόθυμο και πάντα σε εκγρήγορση ,ενώ διαθέτει μοναδική εξυπνάδα κι είναι ικανό να παίρνει πρωτοβουλίες αλλά και να συνεργάζεται άψογα.
Το  Irish Water Spaniel έχει μοναδικές κολυμβητικές ικανότητες.
Γίνεται επίσης υπέροχο οικογενειακός σκύλος καθώς έχει χαρούμενη και ζωντανή φύση και παιγνιδιάρικη συμπεριφορά.

 


Lagotto Romagnolo

Πρόκειται για μία από τις πιο παλιές φυλές  σκύλων τους νερού.
Ένας πραγματικά μοναδικός κολυμβητής που χρησιμοποιήθηκε  αρχικά για  για τ υδρόβιο κυνήγι,
Αργότερα οι ιδιαίτερες ικανότητες του τον έκαναν έναν εξαιρετικό ανιχνευτή τρούφας.και χρησιμοποιείται γι΄αυτό μέχρι και σήμερα.


 

Barbet

Το Γαλλικό Barbet  είναι επίσης ένας εξαιρετικός κολυμβητής !
Ιδιαίτερα αγαπητό και δημοφιλές από τον 16ο αιώνα στην Γαλλία αποτελούσε έναν εξαιρετικό κυνηγό υδρόβιων πουλιών με ιδιαίτερες ικανότητες που μπορούσε να κυνηγήσει σε διάφορες συνθήκες με άνεση,ακόμα και σε περιοχές με κρύα νερά και βάλτους.
Το  Barbet παρά την εικόνα του είναι ένας ενεργητικός,αποτελεσματικός,πανέξυπνος σκύλος ,που είναι πολύ συνεργάσιμος και φιλικός.


Εκτός από  τις παραπάνω φυλές υπάρχουν πάρα πολλές ακόμα που αγαπούν το νερό όπως όλη η οικογένεια των Spaniel και πάρα πολλές ακόμα ,απλώς εδώ αναφερθήκαμε στους πρωταθλητές της κολύμβησης και τα ταλέντα τους.

Κάθε σκύλος επίσης μπορεί να γίνει ένας εξαιρετικός κολυμβητής αν υπάρχει η κατάλληλη - σωστή εκπαίδευση,οι σωστές,ευχάριστες εμπειρίες,η υπομονή και η αγάπη χωρίς ίχνος καταναγκασμού ή πίεσης από μέρους του κηδεμόνα.
Κι αν ο σκύλος το έχει μέσα του...με τον κατάλληλο τρόπο θα το βγάλει !
Αν όχι...δεν πειράζει.

Η αγάπη για το νερό είναι μία αγάπη που γεννιέται με εμπιστοσύνη ,υπομονή και δουλειά όπως όλες οι μεγάλες αγάπες!




Λία Αγγελοπούλου

                                                                                                      dog side stories