Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Η βαλίτσα διακοπών του σκύλου.

 


Η ώρα των καλοκαιρινών διακοπών έφτασε !

Κι αφού αποφασίσατε τον προορισμό και  βρήκατε κατάλυμα,ήρθε η ώρα να φτιάξετε βαλίτσες!

Ο αγαπημένος σας τετράποδος φίλος θα σας συνοδέψει ,θα είναι κι αυτός μαζί σας στις διακοπές ,άρα θα πρέπει να του φτιάξετε και την δική του βαλίτσα !

Μια βαλίτσα που θα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα πράγματα που χρειάζεται να έχει μαζί του στις διακοπές !

Εδώ είναι ένας κατάλογος για να οργανώσετε την βαλίτσα του.


Βιβλιάριο υγείας 
Ένα από τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε μαζί σας ,είναι το βιβλιάριο υγείας του,ενημερωμένο από τον κτηνίατρο σας για τα εμβόλια του, και τις αποπαρασιτώσεις του.
Το βιβλιάριο υγείας είναι πιθανό να σας ζητηθεί είτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας ,είτε κάποια στιγμή και στον τόπο που επιλέξατε να κάνετε τις διακοπές σας. 
 

Ταυτότητα 
 Αυτό  που θα πρέπει να φροντίσετε να έχει πάντα ο σκύλος σας μαζί του και όχι μόνο στις
 διακοπές ,είναι η ταυτότητα του
Η ταυτότητα που θα έχει κρεμασμένη στο περιλαίμιο του και που θα αναγράφει το όνομα του,τα στοιχεία σας και απαραίτητα το τηλέφωνο σας. μπορεί να σταθεί πραγματικά πολύτιμη  σε περίπτωση που χαθεί
 
Τροφή 
 Επειδή δεν είναι πάντα εύκολο να βρείτε την τροφή που δίνετε στο σκύλο σας στον τόπο διακοπών σας,είτε γιατί δεν υπάρχει η συγκεκριμένη μάρκα,είτε γιατί ο σκύλος σας τρέφεται με συγκεκριμένη τροφή ,είτε ακόμα γιατί δεν υπάρχει τρόπος να την προμηθευτείτε από εκεί, θα πρέπει να φροντίσετε να πάρετε μαζί σας.
Υπολογιστείτε τις ημέρες,οργανωθείτε και πάρτε μαζί την κατάλληλη επάρκεια σε τροφή  ώστε να μην αντιμετωπίσετε δυσκολίες.
Και μαζί με την τροφή,πάρτε και καμιά από τις αγαπημένες του λιχουδίτσες.


Μπολ νερού και φαγητού 
Τα μπολ του νερού και του φαγητού είναι δύο από τα πιο απαραίτητα αξεσουάρ που θα πρέπει να πάρετε μαζί σας
Θα σας χρειαστούν κατά την παραμονή σας στο χώρο διακοπών σας για να διευκολύνουν το μικρό σας φίλο.
Το πτισόμενο μπολ νερού είναι ιδιαίτερα χρήσιμο ,καθώς μπαίνει εύκολα στην τσάντα σας και μπορείτε να το μεταφέρετε παντού ,είτε στο αυτοκίνητο,είτε στην έξοδο ,είτε στην παραλία για να  ξεδιψάει το φιλαράκι σας.
Προσπαθήστε να έχετε πάντα μαζί σας σας στις διακοπές διαθέσιμο νερό. 
 
 
Αξεσουάρ ύπνου.
Για να μπορεί ο μικρός σας φίλος να κοιμάται καλύτερα και να αισθάνεται άνετα πρέπει να προνοήσετε να πάρετε μαζί σας  το κρεβατάκι του ή ένα μαξιλάρι ή ακόμα ένα στρώμα δροσιάς που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο τώρα το καλοκαίρι.
Το crate αν το έχει συνηθίσει μπορεί επίσης να λειτουργήσει σαν χώρος ύπνου και ταυτόχρονα να σας διευκολύνει τόσο στο ταξίδι,όσο και γενικά στη μεταφορά του.


Φαρμακείο
Ένα απ΄τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να πάρετε μαζί σας στις διακοπές είναι ένα μικρό φαρμακείο για τον σκύλο σας.
Μέσα σε αυτό θα  βάλετε όλα  όσα  χρειάζονται για να προσφέρετε τις πρώτες βοήθειες  αν τυχόν συμβεί κάτι. (γάζες,ψαλιδάκι,οξυζενέ κλπ)
Επίσης θα βάλετε τυχόν φάρμακα που πιθανόν έχει χορηγήσει ο κτηνίατρος στο σκύλο σας  ή ακόμα και συμπληρώματα διατροφής.
Υπολογίστε καλά τον χρόνο διακοπών σας ώστε αν ο σκύλος σας παίρνει κάποια αγωγή να μην  ξεμείνει ,την περίοδο εκείνη.
Επίσης θα πρέπει απαραίτητα να πάρετε μαζί σας αντιπαρασιτικά (αμπούλες ,σπρέι κλπ για τα εξωπαράσιτα και τα κουνούπια) ,αλλά και τα χάπια που χρειάζονται για την ενδοπαράσιτωση ) ακολουθώντας το πρόγραμμα που σας έχει συστήσει ο κτηνίατρος σας
Για περισσότερες λεπτομέρειες  για το  πως να οργανώσετε ένα μικρό φαρμακείο και τι θα πρέπει
να συμπεριλάβετε,μπορείτε να βρείτε  πιο αναλυτικά και στο άρθρο :
Το φαρμακείο των διακοπών του σκύλου μας . 
 
 
Εφεδρικό  περιλαίμιο και οδηγός.
  Μέσα στη βαλίτσα του ,βάλτε ένα τουλάχιστον έξτρα περιλαίμιο και οδηγό .
 Επειδή πολλά μπορεί να συμβούν,καλό είναι να έχετε μαζί σας εφεδρικά σε περίπτωση που  χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσετε.
 
 
Αξεσουάρ περιποίησης και καθαριότητας.
 Στις διακοπές σας ο αγαπημένος σας φίλος θα μπει στη θάλασσα οπότε θα χρειαστεί την δική του πετσέτα για να σκουπιστεί.
 Ακόμα όμως κι αν δεν του αρέσει αυτό ,είναι σίγουρο ότι θα λερωθεί από τις βόλτες ή ακόμα και παίζοντας στην παραλία ή κάπου αλλού..
Θα πρέπει να έχετε μαζί το σαμπουάν του και την πετσέτα του  ώστε να τον περιποιηθείτε και φυσικά μία βούρτσα και μία χτένα ,τις οποίες θα χρησιμοποιείτε πιο συχνά ώστε να μη γεμίσει κόμπους το τρίχωμα του ,ειδικά αν ανήκει σε κάποια μακρύτριχη φυλή.
 

Παιγνιδάκια
 Μη ξεχάσετε να πάρετε μαζί κάποια από τα αγαπημένα του παιγνίδια ,αυτά που του αρέσει να παίζει μαζί σας ή και μόνος του.(μπαλάκια,κουκλάκια κλπ)
Θα του προσφέρουν σίγουρα διασκέδαση και θα τον κάνουν να νιώσει πιο άνετα έχοντας μαζί δικά του πράγματα.
Αν του αρέσει η θάλασσα ,πάρτε μαζί παιγνίδια θαλάσσης που μπορεί να παίξει κι εκεί.
 

Σακουλάκια απορριμάτων
Πάρτε μαζί σας αρκετά σακουλάκια ώστε να διατηρήσετε καθαρό το περιβάλλον και τον τόπο  που επιλέξατε για τις διακοπές σας.
 
 
Τηλέφωνο Κτηνίατρου
 Μην ξεχνάτε επίσης να έχετε πάντα μαζί σας το τηλέφωνο του κτηνιάτρου σας,ώστε να μπορέσετε να τον συμβουλευτείτε αν προκύψει κάποιο θέμα υγείας στον αγαπημένο σας φίλο.
Για να είστε ακόμα πιο προετοιμασμένοι ,φροντίστε να ενημερωθείτε αν υπάρχουν κτηνιατρεία στην περιοχή που θα μείνετε  και πόσο μακρυά βρίσκονται και αποθηκεύστε τα τηλέφωνα τους. 
 
 
Θέμα...προσωπικότητας !
Τέλος επειδή κάθε σκύλος είναι μοναδικός,κάθε κηδεμόνας που γνωρίζει καλά τον αγαπημένο του φίλο,εκτός από τα παραπάνω βασικά ,ξέρει και τι είναι αυτό που ο σκύλος του θα χρειαστεί στις διακοπές και θα φροντίσει να το έχει μαζί του.
 




Οι διακοπές έφτασαν  !
Απολαύστε τις μαζί με τον πιστό σας φίλο  και ζήστε μαζί του όμορφες καλοκαιρινές στιγμές και αξέχαστες εμπειρίες !
Ετοιμάστε βαλίτσες λοιπόν και μαζί με την δική σας ,ετοιμάστε  ... και την δική του !
Καλές διακοπές !



Λία Αγγελοπούλου


                                                                                        dog side stories