Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Συταγές για σκύλους : Τούρτα γενεθλίων με γαλοπούλα



                                               Τούρτα γενεθλίων με γαλοπούλα







Τουρτα με γαλοπούλα
Υλικά για το μείγμα :
Μισό κιλό κιμά γαλοπούλας.
Τρία αυγά.
Δυόμισι φλυτζάνια βρώμη (κουάκερ).
Ενα μέτριο καρότο τριμμένο.
Λίγο αραβωσιτέλαιο.

Υλικά για το γλάσο :
 Ένα κυπελάκι γιαούρτι πρόβειο.
Μια κουταλιά της σούπας αλεύρι.
Προαιρετικά το ασπραδι ενός αυγού.


Υλικά για τη διακόσμηση :
Φραουλες,ομπρελίτσες η άλλα υλικά ου μπορεί κανείς να βρει
σε pet shop πχ χρωματιστά κοκαλάκια η άλλες λιχουδιές
σε σχήμα καρδιάς κλπ.

Εκτέλεση :
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τον κιμά της γαλλοπούλας,τα αυγά,τη βρώμη,
το τριμμένο καρότο και το λάδι και το ζυμώνουμε σα να κάνουμε κιμά
για μπιφτέκια.
Προθεμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.
Παίρνουμε ένα ταψάκι μέτριο σε μέγεθος και το στρώνουμε  με λαδόκολλα
ηοποία να περισεύει από το ταψί για να μην κολήσει το μείγμα και να
βγει το σχήμα που θέλουμε.
Ρίχνουμε μέσα στο ταψί το μείγμα και κλείνουμε από πάνω τη λαδόκολλα.
Πιέζουμε λίγο το μείγμα για να πάρει το σχήμα του ταψιού και να γίνει συμπαγές.
Το βάζουμε στο φούρνο για 50 λεπτα περίπου.
Μετά από 10 λεπτά το ξεσκεπάζουμε από τη λαδόκολλα για να
ψηθεί καλά μέσα.
Αφού ψηθεί βγάζουμε την τούρτα από το ταψί με τη λαδόκολλα
τη γυρνάμε ανάποδα και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα.

Σ ενα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι,το αλέυρι και το ασπράδι εως ότου
το μείγμα να γίνει λείο και παχύρευστο να στέκεται.
Το καλύπτουμε με μια διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για
τρεις ώρες να δέσει.




Αφού έχει κρυώσει η τούρτα κι έχει παγώσει το γλάσο
την καλύπτουμε γύρω γύρω και από πάνω με μια σπάτουλα
με το γλάσο.
Τη στολίζουμε κατά βούληση ! !

Καλή επιτυχία  
                          
                                                            Συνταγή : Γιούλη Τασοπούλου